Termeni si Conditii

1. Elemente definitorii

1.1. Magazinul online "Diamonds On Roses" este administrat si detinut prin intermediul site-ului www.diamondsonroses.ro (denumit in continuare “Site”) de catre S.C. CHRONIC QUAL S.R.L., cu sediul social in Str. Vlad Tepes nr 17, Afumati, jud. Ilfov, cod unic de inregistrare 29400617, nr. de inregistrare la Registrul Comertului J23/353/2018 .

1.2. In cuprinsul acestui document, urmatorii termeni vor insemna:
– “Vanzator”: S.C. CHRONIC QUAL S.R.L., cu sediul social in Str. Vlad Tepes nr 17, Afumati, jud. Ilfov, cod unic de inregistrare 29400617, nr. de inregistrare la Registrul Comertului J23/353/2018;
– “Cumparator”: orice persoana, firma sau alta entitate juridica care acceseaza Site-ul si plaseaza o Comanda;
– “Bunuri si Servicii”: orice produs sau serviciu prezentat pe Site, inclusiv cele mentionate in Comanda sau privitoare la felul in care acestea urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator;
– “Specificatii”: toate specificatiile si / sau descrierea Bunurilor si Serviciilor, inclusiv felul in care sunt precizate in Comanda;
– “Comanda”: reprezinta documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Cumparatorului Bunuri si Servicii, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa efectueze plata acestora;
– “Contract”: reprezinta Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea Contractului nu are loc la plasarea Comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei Comenzi, ci in momentul emiterii facturii fiscale.

1.3. Prin accesarea si utilizarea Site-ului sau cumpararea Bunurilor si Serviciilor prezentate pe Site va exprimati acceptul fata de dispozitiile prezentului document, precum si a Politicii de Confidentialitate care face parte integranta din acesta, si va obligati sa il verificati periodic. Va recomandam sa cititi cu atentie aceste documente.

2. Modificarea termenilor de utilizare a serviciilor

2.1. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand Termenii si Conditiile, fara o notificare in prealabil sau fara precizarea motivelor. Modificarile vor fi realizate prin actualizarea acestui document, devenind obligatorii si cu efect imediat. In cazul in care nu sunteti de acord cu modificarile realizate, va rugam sa incetati accesarea si utilizarea Site-ului. Continuarea accesarii si utilizarii Site-ului sau cumpararea Bunurilor si Serviciilor prezentate pe Site de catre dumneavoastra dupa modificarea prezentului document va constitui acceptarea modificarilor realizate.

3. Documente contractuale

3.1. In momentul plasarii unei Comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul pentru a primi din partea Vanzatorului mesaje comerciale electronice si / sau prin intermediul telefonului. Plasarea unei Comenzi pe Site va fi urmata de contactarea prin e-mail si / sau telefon, prin care este atestata plasarea Comenzii si faptul ca aceasta urmeaza a fi procesata de catre reprezentantii Vanzatorului. Acest e-mail, precum si discutiile telefonice sau pe alte cai cu reprezentantii Vanzatorului, nu constituie acceptari ferme ale Comenzii si nu semnifica incheierea Contractului la distanta.
3.2. Expedierea prin e-mail din partea Vanzatorului a notificarii de livrare catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia, constituie momentul incheierii Contractului la distanta si implica acceptarea completa a termenilor Comenzii. Cumparatorul poate anula o Comanda inainte de a primi mesajul de notificare a livrarii, print trimiterea unui e-mail la adresa comenzi@diamondsonroses.ro. Comanda va fi considerata anulata in momentul in care Cumparatorul a primit prin e-mail si / sau telefon confirmarea de anulare din partea reprezentantilor Vanzatorului.

4. Drepturi de proprietate intelectuala

4.1. Intregul continut al site-ului www.diamondsonroses.ro este proprietatea S.C. CHRONIC QUAL S.R.L. si este protejat de legea dreptului de autor, neputand fi preluat, copiat partial sau integral sau folosit pentru crearea de opere derivate fara acordul expres scris in prealabil al proprietarului. Folosirea in alt scop decat cel personal sau non-comercial este strict interzisa.

5. Conduita interzisa

5.1. Este strict interzis:
– copierea partiala sau totala, dezasamblarea, crearea de opere derivate sau folosirea in oricare alta modalitate a codului sursa a Site-ului, precum si a oricarui element continut in serviciile Site-ului, inclusiv, dar fara a se limita la: texte, imagini, specificatii, forma de prezentare sau continut de orice alta natura;
– utilizarea serviciilor Site-ului in alte scopuri decat pentru uz personal, individual si in scopuri nepersonale;
– vanzarea, inchirierea, distributia, transmiterea sau acordarea de drepturi unei terte persoane privind serviciile Site-ului sau a contului creat de catre dumneavoastra pentru utilizarea acestora;
– folosirea serviciilor Site-ului pentru a invada intimitatea tertilor, pentru a obtine informatii despre oricare dintre utilizatorii acestor servicii, pentru a obtine o lista de utilizatori ai acestor servicii, sau pentru folosirea tehnologiilor de data mining, roboti sau alte sisteme similare de colectare a datelor;
– copierea, modificarea, stergerea sau deterioarea oricarei informatii continute pe echipamentele tehnice, incluzand, dar fara a se limita la serverele si calculatoarele utilizate sau controlate de catre Vanzator;

5.2. Ca urmare a incalcarii oricarei interdictii prevazute in prezentul document, Vanzatorul are dreptul sa blocheze cu efect imediat, temporar sau permanent, accesul la contul implicat in activitatea interzisa, fara ca acest lucru sa limiteze dreptul S.C. CHRONIC QUAL S.R.L. de a apela la caile legale pentru a obtine repararea eventualelor prejudicii cauzate de activitatea desfasurata prin intermediul contului dumneavoastra.

6. Inregistrarea pe site

6.1. Accesul la bunurile si serviciile Vanzatorului se poate face online, de pe computerul personal sau de pe un dispozitiv mobil, prin crearea unui cont pe Site-ul www.diamondsonroses.ro. Utilizarea Site-ului necesita activarea cookies pentru browserul folosit de dumneavoastra. Pentru a crea un cont este nevoie de o adresa de e-mail valida, care va fi asociata contului dumneavoastra de pe Site si prin intermediul careia se va desfasura ulterior comunicarea cu reprezentantii Vanzatorului.

6.1. Prin crearea acestui cont declarati ca datele furnizate de catre dumneavoastra prin intermediul formularului de inregistrare sunt corecte si complete si acceptati ca sunteti raspunzator pentru activitatea desfasurata prin intermediul contului dumneavoastra. Contul creat pe Site este personal, fiind interzisa utilizarea datelor de acces sau a contului altei persoane, fie temporar sau permanent. De asemenea, va obligati sa contactati de indata reprezentantii Vanzatorului in cazul in care securitatea contului dumneavoastra a fost compromisa.

7. Plata

7.1. Toate preturile afisate in cadrul Site-ului sunt in LEI si sunt finale, neincluzand TVA, Vanzatorul avand in prezent statutul de persoana juridica neplatitoare de TVA. Preturile afisate nu includ cheltuielile de livrare. Nu exista comanda minima impusa.

7.2. Din cauze tehnice, independente de controlul Vanzatorului, anumite produse afisate pe Site pot avea preturile afisate gresit. Pentru acestea, daca diferenta dintre pretul corect si cel afisat este de peste 20%, ne rezervam dreptul de a va contacta personal sau de a anula direct comanda.

7.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile aplicabile serviciilor in orice moment, fara nicio notificare in prealabil si fara motivare. Noile preturi vor fi aplicabile numai serviciilor achizitionate dupa data modificarii preturilor. In cazul in care nu sunteti de acord cu modificarile preturilor, aveti optiunea de a inceta utilizarea serviciilor.

7.4. Toate problemele legate de plati vor fi gestionate in totalitate de catre reprezentantii Vanzatorului. In cazul unor nelamuriri, va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa comenzi@diamondsonroses.ro.

8. Modalitati de plata

8.1 Plata poate fi facuta fie in sistem ramburs (Cash-on-Delivery / plata la livrare), fie cu cardul bancar, fie prin OP.

8.2. Plata Ramburs. Modalitatea de plata ramburs (la livrare) permite achitarea comenzii in numerar, in momentul livrarii, catre reprezentantul curierului sau a reprezentatilor Vanzatorului. In acest caz, este indicat ca in ziua primirii coletului sa aveti pregatita suma integrala aferenta produselor comandate. Plata ramburs este posibila doar pentru destinatii din Bucuresti sau judetul Ilfov. Nu este posibila plata ramburs folosind un card bancar sau alte metode in afara de numerar.

8.3. Plata cu cardul online prin MobilPay. Modalitatea de plata cu cardul bancar prin procesatorul MobilPay.ro inseamna ca o comanda este achitata integral, online, prin cardul bancar, in momentul in care este plasata. Aceasta plata este realizata in conditii de siguranta. 
Dupa trimiterea comenzii, veti fi redirectionat catre pagina NETOPIA mobilPay, unde veti introduce detaliile de plata (datele de pe card). Plata este facuta in lei, la cursul de schimb al bancii de care apartineti (pentru cardurile cu alta moneda decat LEI).

8.4. Plata prin intermediul PayPal. O comanda se poate achita integral, online, in momentul in care este plasata, folosind un cont de PayPal, sau, un card bancar, prin intermediul serviciului PayPal.com. Aceasta plata este realizata in conditii de siguranta. Dupa trimiterea comenzii, veti fi redirectionat catre pagina PayPal, unde veti introduce detaliile de plata (datele de pe card sau contul de PayPal). Plata este facuta in lei, la cursul de schimb al bancii de care apartineti (pentru cardurile cu alta moneda decat LEI).

8.5. Atentie! Nimeni nu va va cere vreodata codul PIN, numarul cardului sau CIV-ul – nici reprezentantii SC CHRONIC QUAL SRL, nici cei ai procesatorului de plati, nici reprezentantii bancii.

9. Facturarea

Fiecare Comanda confirmata include specificatiile Bunurilor si Serviciilor, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate, preturile tiparite fiind identice cu cele specificate in mesajul de confirmare a Comenzii. Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte si complete necesare emiterii facturii fiscale.

10. Transferul proprietatii

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata in momentul livrarii acestora la adresa indicata (presupunand semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier) si a efectuarii platii aferente integrale.

11. Livrare

11.1. Vanzatorul se obliga sa expedieze Cumparatorului produsele cuprinse in Comanda finalizata, respectand termenele de livrare stabilite si comunicate in momentul confirmarii Comenzii. Pentru livrare va fi aplicat tariful aferent metodei de livrare alese, comunicat pe Site in momentul plasarii Comenzii.

11.2. Vanzatorul va ambala corespunzator produsele si le va expedia impreuna cu factura fiscala. Cumparatorul trebuie sa notifice prin e-mail la comenzi@diamondsonroses.ro absenta facturii fiscale in termen de 24 de ore de la receptionarea produselor, in caz contrar aceasta va fi considerata furnizata.

11.3. Din cauza conditiilor impuse de catre firma de Curierat, Cumparatorului nu ii este permisa deschiderea coletului decat ulterior semnarii de primire si achitarii contravalorii acestuia.

11.4. In cazul in care coletele prezinta deteriorari vizibile la primire, recomandam Cumparatorului sa refuze primirea acestora si sa semnaleze imediat acest incident prin e-mail la comenzi@diamondsonroses.ro. Orice reclamatie ulterioara cu privire la aceste aspecte va fi nula si nu va putea fi luata in considerare.

11.5. Daca termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul va anunta Cumparatorul si ii va comunica termenul estimat pentru finalizarea livrarii. In cazul in care noul termen de livrare nu va fi acceptat de catre Cumparator, comanda va fi anulata.

11.6. Daca informatiile furnizate de catre Cumparator in legatura cu livrarea sunt incomplete sau incorecte, Vanzatorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Daca in 24 de ore Cumparatorul nu va corecta informatiile pentru a se stabili un nou termen de livrare, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda.

11.7. Livrarea prin curier rapid

 • Costul de livrare pe teritoriul Romaniei prin curier rapid este de 0 (zero) lei, tarif valabil in intreaga tara.
 • Curierul se angajeaza sa contacteze Cumparatorul in prealabil, prin telefon, pentru a stabili de comun acord ora la care sa faca livrarea la adresa.
 • In cazul in care Cumparatorul nu va fi gasit la adresa de livrare mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va contacta Cumparatorul pentru a stabili detaliile unei noi livrari. Daca nici la a treia incercare livrarea nu va fi realizata, coletul va fi returnat Vanzatorului iar comanda va fi anulata. In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat de catre Curier, comanda va fi tinuta la depozitul zonal al curierului timp de 5 zile lucratoare, inainte de a reveni la Vanzator.

11.8. In cazul livrarii unui cadou direct catre o terta persoana, va rugam sa specificati acest lucru in campul “comentarii” si sa completati corect si distinct adresele de livrare si de facturare. Comanda va fi livrata la adresa specificata in zona “Adresa de livrare”, insa plata va fi inregistrata folosind adresa specificata in zona “Adresa de facturare”. Confirmarea comenzii va fi efectuata folosind datele introduse in zona “Adresa de facturare” (adresa e-mail si numar de telefon). Factura fiscala va fi emisa catre adresa de email folosita in momentul plasarii comenzii.

11.9 Livrarea internationala. Momentan, nu livram produse in afara Romaniei.

12. Dreptul de returnare la cumparare / schimbarea produsului cumparat

12.1. Avand in vedere ca toate produsele pe care le comercializam au la baza flori, avand in vedere natura fragila a acestora, avand in vedere ca toate sunt produse personalizate, se pot aplica dispozitiile Cap. II, Art. 10, lit. c  din OG 130/2000: “Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel: (…) c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.”

12.2. Ne dorim insa ca toti Cumparatorii sa fie satisfacuti de produsele noastre, astfel, acordam un termen de 24 de ore din momentul in care Produsul intra in posesia Cumparatorului, in care Cumparatorul poate renunta la achizitie, din orice motiv. Insistam totusi pe verificarea coletului dupa livrare, pentru a elimina posibile cauze survenite din cauza curierilor. Pentru a initia o cerere de retur, Cumparatorul trebuie sa ne contacteze in cel mult 24 de ore de la livrare, pe adresa de email comenzi@diamondsonroses.ro sau la numarul de telefon 0040751503503.

12.3. Vanzatorul nu poate accepta retururi pentru produse care au suferit defectiuni sau alterari de orice natura, cauzate de Cumparator. Produsul trebuie trimis inapoi in ambalajul original, impreuna cu toate etichetele si accesoriile aferente si intacte, in starea in care au fost expediate de catre Vanzator. In caz contrar, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxa pentru aducerea produselor la stare de vandabilitate.

12.4. In urma unei cereri de retur, Cumparatorul poate opta pentru una din variantele: a) returnarea produsului si rambursarea sumei integrale intr-un cont bancar; b) schimbarea produsului cu alt produs prezent pe Site;

12.5. Pentru cazul in care Cumparatorul opteaza pentru returnarea produsului si rambursarea completa a sumei platite, procedura este urmatoarea:

 • Cumparatorul notifica Vanzatorul de intentia lui in temren de cel mult 24 de ore din momentul Livrarii.
 • Cumparatorul transmite Vanzatorului, pe adresa de email contact@diamondsonroses.ro, adresa de la care poate fi preluat Produsul, precum si informatiile despre contul bancar in care se doreste restituirea sumei (Nume complet, numar IBAN, cod SWIFT banca).
 • Vanzatorul ia masurile necesare pentru a facilita returul produsului (de ex., plaseaza o comanda de ridicare prin curier);
 • Vanzatorul verifica integritatea produsului si decide daca accepta sau nu returul acestuia si il anunta pe Cumparator despre decizia luata in termen de cel mult 24 de ore din momentul primirii Produsului returnat.
 • In cazul in care returul este acceptat, Vanzatorul transfera suma integrala in contul Cumparatorului in cel mult 48 de ore din momentul acceptarii returului; comanda devine astfel anulata si Contractul incheiat.
 • In cazul in care returul nu este acceptat, Vanzatorul ia toate masurile care ii stau in putere pentru a afla cauza care genereaza imposibilitatea acceptarii returului. In cazul in care Vanzatorul decide ca vina ii apartine exclusiv Cumparatorului, Produsul va fi returnat Cumparatorului, in starea respectiva.

12.6. In cazul in care Cumparatorul doreste schimbarea produsului cu alt Produs de pe Site, Cumparatorul trebuie sa il contacteze pe Vanzator in termen de cel mult 24 de ore pentru a stabili detaliile procedurii de schimb.

12.7. Toate costurile de transport aferente procedurilor de returnare a produselor cad in sarcina Cumparatorului, cu exceptia cazului in care Vanzatorul a trimis un produs diferit fata de cel comandat (alta culoare, alt model). In acest caz, taxele de transport vor fi suportate de catre Vanzator.

12.8. Cumparatorul are dreptul sa opteze o singura data pentru returnarea sau inlocuirea unui produs. Renuntarea la cumparare in mod repetat va fi considerata abuz iar Vanzatorul are dreptul sa blocheze cu efect imediat, temporar sau permanent, accesul la contul implicat in abuz.

13. Stergerea contului

Stergerea contului dumneavoastra de pe Site se poate realiza intr-una din urmatoarele situatii:

 • la solicitarea dumneavoastra, printr-un e-mail la adresa contact@diamondsonroses.ro;
 • de catre Vanzator, ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a dispozitiilor prezentului contract;
 • de catre Vanzator, in caz de neutilizare de catre dumneavoastra a serviciilor Site-ului pe o perioada mai mare de 36 de luni.

14. Limitarea raspunderii

S.C. CHRONIC QUAL S.R.L. nu garanteaza disponibilitatea neintrerupta si lipsita de deficiente a bunurilor si serviciilor prezentate pe Site.

Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale (expedieri intarziate, pierderea, distrugerea, deterioarea, nelivrarea sau livrarea eronata/impartiala, sau orice alt fel de probleme), in cazul in care acestea sunt cauzate de evenimente de forta majora.

Prin forta majora se inteleg imprejurari care au aparut ca urmare a unor situatii, circumstante sau evenimente extraordinare, inevitabile, neprevazute sau orice alt act in afara controlului partilor si care este recunoscut de lege ca fiind un caz de forta majora, cum ar fi:

 • cauze naturale: seisme, cataciclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundatii, devarsari de fluvii, parasiri de albii, surpari de teren, caderi de copaci, stanci, ninsori abundente sau alte conditii meteorologice nefavorabile bunei desfasurari etc.;
 • cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea fortata (trecerea in proprietatea statului), revolutii, revolte, greve neautorizate etc.

15. Relatii cu clientii

Pentru informatii sau nelamuriri legate de functionarea sau de continutul serviciilor Site-ului, va rugam sa ne contactati la adresa contact@diamondsonroses.ro 
Orice reclamatii legate de functionarea sau de continutul serviciilor Site-ului pot fi transmise prin e-mail la adresa contact@diamondsonroses.ro

16. Jurisdictia / litigii

Prezentul document este guvernat de legislatia romana aflata in vigoare. Termenii si conditiile din acest document inlocuiesc alte intelegeri anterioare, scrise sau verbale, dintre partile amintite. Orice neintelegeri aparute se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care partile nu reusesc sa ajunga la un acord pe cale amiabila, se va apela pentru solutionare la instantele judecatoresti romanesti competente.

Cosul meu